dimecres, 7 d’abril del 2010

EYEOS, quin sistema operatiu!!


Eyeos és un sistema operatiu de programari lliure que es gestiona des d'un navegador. Aquest sistema operatiu incorpora serveis d'ofimàtica com qualsevol altre sistema operatiu més conegut, windows, linux, etc. Com : processador de textos, full de càlcul, gestor d'arxius, etc.
Eyeos va sorgir al 2005 a partir d’una idea d’un grup de joves de Barcelona. Al març de 2006 es va obrir el lloc web eyeos.info. La idea va ser tot un èxit ja que es van inscriure al servei mes de 27.00 usuaris diferents països. Tan a crescut que han nascut diferents serveis com eyeEdu que s’aplica a les escoles.
Es tracta d'un nou concepte t’emmagatzemen virtual, el qual es considera com revolucionari ja que és un servei clau per el web 2.0. (El terme Web 2.0 (emprat des del 2004 fins a l’actualitat) s’associa habitualment amb les aplicacions web que faciliten la compartició interactiva d’informació, el disseny centrat en l’usuari i la col•laboració dins el World Wide Web. Alguns exemples del Web 2.0 serien les comunitats basades en web, les xarxes socials, els llocs de compartició de vídeos, els wikis i els blocs. Un lloc Web 2.0 permet als seus usuaris interactuar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; en front dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se’ls proporciona).
La diferencia amb altres entorns semblants a eyeos, és que no requereix instal•lar cap software addicional, només necessita un navegador. És a dir que ens podem connectar des de qualsevol ordinador i entrar en el nostre sistema operatiu, el nostre escriptori només amb un ordinador amb connexió a la Red.
Un dels principals punts d’aquesta acceptació és la disponibilitat en línea que no te dependencies i que té un fort sistema de seguretat. Aquesta acció pot ser molt útil per a persones que viatgen molt, per escoles que desitgen tenir un emmagatzemant centralitzat i disponible, per a intranet i empreses, etc i fins i tot en un futur utilitzar-lo com a un servei que substitueixi el disc dur.

Llocs d'interes:
Pagina oficial eyeos

Entrevsita a un dels inventors dels sietama operatiu

Blog d'eyeos

A continuació un video de l'experiencia amb eyeos de l'escola Jacint Verdaguer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada