dimarts, 20 d’abril del 2010

Xim i Xesca.com

Aquesta adreça web és un recurs tant per als alumnes com per als mestres, pares, famílies... L'objectiu principal és motivar als alumnes en l'hàbit de la lectura. Xim i Xesca integra llibre i Internet per donar a la lectura un entorn de joc divertit i atractiu, perquè de mica en mica llegir es converteixi en un hàbit. Aquest recurs web funciona a través de diferents questionaris (hi ha més de mil) que els alumnes hauran d'omplir una vegada s'hagin llegit un conte. Ells amb un nom d'usuari i contrasenya podran accedir al seu compte personal on s'indiquen tot un llistat de llibres que es poden llegir i a través d'aquests llibres poden accedir als qüestionaris de cada llibre (cal dir que aquesta pàgina web únicament ofereix una petita explicació de la trama del llibre, però el llibre en si no hi és) únicament hi són els qüestionaris diversos que els alumnes poden omplir. Com més llibres llegeixi i més respostes encerti, més punts tindrà. Els punts s'acumulen al llarg del curs i es guarden d'un curs a l'altre. Amb aquest sistema Xim i Xesca no sols fomenta l'hàbit lector sinó que motiva als nens a posar atenció en el que llegeixen.
A més a més, el mestre amb el seu nom d'usuari i constrasenya també pot tenir accés a les dades de tots els seus alumnes. Per veure quin llibre s'han llegit, si els ha agradat... Pot analitzar els processos i interessos de cada alumne, reconèixer deficiències i detectar problemes de comprensió...
També les escoles poden saber quins són els llibres i temes preferits dels seus alumnes...

La veritat és que penso que els nens han de gaudir de la lectura sense necessitat de fer-los fer un qüestionari una vegada s'han llegit el conte. Però, actualment, en moltes escoles s'utilitzen aquesta metodologia a l'hora de treballar l'estona de biblioteca i aquesta pot ser una manera d'integrar aquesta estona de biblioteca amb les noves tecnologies i el coneixement d'Internet.


Si voleu provar aquesta eina per dintre...

Escriu "Xim" com a nom d'usuari i "professor" com a contrasenya i podràs veure una petita demo de l'aplicació, com si tu fossis un mestre.

Si escrius "Xesca" com a nom d'usuari i "alumne" com a contrasenya faràs un tant com si es tractés d'un estudiant de 4art de primària (9 anys).

Proveu i ja direu què us ha semblat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada